![]() |
Praca=pasja? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne (http://www.forum-dyskusyjne.com) +-- Dział: Szkoła / Praca (/forum-28.html) +--- Dział: Praca (/forum-33.html) +--- Wątek: Praca=pasja? (/thread-60.html) |
Praca=pasja? - Maurycy - 05-17-2012 01:59 AM Czy myślicie, że praca musi być od razu pasją? Czy może pracuje się, żeby pasje realizować? Nie wiem sam - poszedłem na kierunek studiów zgodny z pasją, ale teraz czasem żałuję, że to nie będzie konkret... Pisać to ja mógłbym sobie po godzinach, przy kominku, na który bym zarobił będąc lekarzem, inżynierem, tłumaczem czy tam prawnikiem. RE: Praca=pasja? - aLa - 05-17-2012 09:21 AM Jak na razie jak patrzeć na Polskę gdzie absolwenci wyższych uczelni pracują w McDonaldsach albo wyjeżdżają zapieprzać za granicę, to praca powinna przede wszystkim pozwalać się utrzymać. Pasja to tam phi. RE: Praca=pasja? - Olivka - 05-17-2012 11:37 AM Zgadzam się z aLa, w dzisiejszych czasach ważniejsze jest utrzymać się niż realizować pasje. Zostaje też opcja znalezienia sobie bogatego męża i żerowania na jego pieniądzach ![]() RE: Praca=pasja? - ZwyklaDziewczyna - 05-17-2012 10:19 PM Tylko co mają w takim razie zrobić mężczyźni;P Ja nie mam na ten temat zdania, zobaczę w przyszłości, ale podobne pytanie zadałam w dziale "Studia". RE: Praca=pasja? - Roksanka - 06-05-2012 09:12 PM Uwielbiam modę i chciałabym być modelką. Moja pasja będzie pracą. RE: Praca=pasja? - korzun - 07-10-2012 11:44 AM ja i pracuje i robie to co jest moja pasja-wiec jak widac chciec to moc RE: Praca=pasja? - joker21 - 11-22-2012 04:30 PM Fajnie by było - jest lista wymarzonych zawodów np. tester nart, opiekun rajskiej wyspy. Ale jest i sporo zawodów np. sprzedawca w Biedronce gdzie pracodawca przed przyjęciem do pracy wymaga napisania Listu Motywacyjnego, a w nim ludzie piszą "tak to mój cel praca na kasie wiąże się z moim zainteresowaniami" - ha ha. Fajnie że koledze @korzun się udało, tylko w mniejszych miejscowościach pole manewru jest ograniczone. RE: Praca=pasja? - moniakrak - 05-16-2013 10:17 PM fajna książka org-epost.com/e-work/book28564031.php trochę można poczytać aby zapoznać się z tematem a potem w kilka godzin sobie całkiem niezła pensyjkę zarobić..nie ruszając się z domu ![]() RE: Praca=pasja? - Speakrag54 - 10-14-2015 09:56 PM Ja uwielbiam nowe technologie i wszystko co związane z programowaniem i pracy z nowoczesnym sprzętem. Ostatnio jestem zafascynowany Drukarka 3D http://hexagongroup.pl/ i tym chciałbym się póki co zająć ![]() RE: Praca=pasja? - Ola87 - 10-15-2015 10:56 AM Dobrze, gdy pasjonuje nas to, co robimy zawodowo. Jeszcze lepiej gdy nasza pasja stanie się naszym zawodem. Ale obowiązku nie ma i warto zastanowić się, czy samorealizując się nie umrzemy przy okazji z głodu. Co do pisania nie stwierdzono, by książki pisane przez absolwentów polonistyki sprzedawały się lepiej niż pisarzy po innych kierunkach. Już Hłasko w "Pięknych dwudziestoletnich" poleca wiele zajęć zapewniających chleb pisarzom. Poleca np. zostanie sutenerem. Dobry dochód, wolne przedpołudnia, szacunek wśród łobuzów w okolicy ![]() |