Forum Dyskusyjne
Własna moda - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne (http://www.forum-dyskusyjne.com)
+-- Dział: Kobiety (/forum-22.html)
+--- Dział: Moda (/forum-24.html)
+--- Wątek: Własna moda (/thread-54.html)

Strony: 1 2

Własna moda - herbacianka - 05-06-2012 10:06 PM

Jest może ktoś, kto sam przerabia ubrania, tworzy biżuterię albo inne dodatki?
Bardzo mnie to ciekawi,gdyż w obecnych czasach sieciówek ciężko jest znaleźć coś, czego nie kupi nikt inny,a z drugiej strony chęć bycia modową indywidualnością jest dość silna Uśmiech

Słyszałam o stosowaniu wybielacza do odbarwiania ubrań, jednak to co na filmiku instruktażowym wychodzi cudne to w rzeczywistości nie nadaje się do noszenia. Może odnośnie tej metody macie jakieś sprawdzone sposoby?

RE: Własna moda - Olivka - 05-15-2012 05:01 PM

ja próbowałam robić własne kolczyki metodą decoupage,ale ostatecznie to dośc pracochłonne i wymagfające pomysłu i materiałów,więc jak się robi tylko dla siebie to wcale tanio nie wychodzi.

a co do ubrań to ewentualnie z długich spodni zrobić krótkie Uśmiech

RE: Własna moda - Karrrola - 05-16-2012 11:01 AM

Zrobiłam kiedyś sobie torebkę ze starych spodni, liczy się? Ale już spodni z torebki bym nie dała rady... Duży uśmiech

RE: Własna moda - herbacianka - 05-16-2012 03:39 PM

Liczy, się liczy! Ogólnie to mega ciekawy pomysł i nie wyobrażam sobie jak w ogóle można by było coś takiego zrobić. Gratuluje pomysłu!

RE: Własna moda - Olivka - 05-16-2012 08:55 PM

Karrrola, pochwal się jak tego dokonałaś? Uśmiech

RE: Własna moda - Maurycy - 05-17-2012 01:49 AM

tak, ja robię :hahaha: to strasznie damskie jest, choć przyznam, że dziewczętom w strojach/dodatkach własnego wyrobu często bardzo do twarzy!

RE: Własna moda - aLa - 05-17-2012 09:24 AM

Ja się trochę bawię decoupage, ale to tak ot, od czasu do czasu Uśmiech Zrobiłam sobie z 5 par kolczyków i kilka dla najbliższych znajomych.

RE: Własna moda - Karrrola - 05-17-2012 09:32 AM

No więc obcięłam nogawki, tak że została sama "dupa", zszyłam dziury na nogi żeby dziur nie było, w miejscu gdzie się wkłada tyłek zamontowałam zamek błyskawiczny, doszyłam pasek i voila - jak wypchałam to swoimi rzeczami to wyglądało jakbym nosiła dupę na pasku na ramieniu Uśmiech no i była o tyle fajna, że miała dodatkowe zewnętrzne kieszenie w miejscach, w których spodnie miały kieszenie Szczęśliwy

RE: Własna moda - Olivka - 05-17-2012 11:32 AM

fajny pomysł. jednak z noszeniem a przede wszystkim znajdowaniem rzeczy w tej torbie nie było problemu? bo jak rozumiem w środku nie było żadnych dodatkowych kieszonek?

RE: Własna moda - ZwyklaDziewczyna - 05-17-2012 10:32 PM

Ja tam nie mam takich talentów, może na szczęście, nie robię Wam konkurencji w kreatywnościJęzyk Czegoś takiego nie ma, ale i tak mnie bawi, że kobiety się zajmują tym, a ja mam dwie lewe ręce.