![]() |
Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne (http://www.forum-dyskusyjne.com) +-- Dział: Na luzie (/forum-5.html) +--- Dział: Hobby (/forum-9.html) +--- Wątek: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo (/thread-48.html) Strony: 1 2 |
Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - korzun - 05-05-2012 03:56 PM Chyba rzadko spotykane hobby, ponieważ jeśli ktoś się decyduje to decyduje się na niebagatelne kwoty liczone w tys. na sprzęt i ciuchy, ale w zamian za to uczty, turnieje i imprezy w niesamowitej atmosferze i klimacie średniowiecznych zamków. Ogólnie niezła faza i odskocznia od codziennego życia i stresów. RE: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - Zako - 05-06-2012 08:28 AM Znaczy, chodzi o bieganie w kolczugach i nawalanie się replikami mieczy? ![]() ![]() RE: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - korzun - 05-06-2012 11:09 PM tak to to ![]() RE: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - Karrrola - 05-16-2012 11:07 AM Wydaje mi się to fajną sprawą ![]() ![]() ![]() RE: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - herbacianka - 05-16-2012 03:37 PM Myślałam, że takimi rzeczami zajmują się tylko historycy. a ubranka z drutu to się zamawia,a nie wyplata. jak ja mało wiem o świecie... ![]() RE: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - korzun - 05-16-2012 04:42 PM przyznam, że z oszczędności postanowiłem sam wykonać czepiec kolczy (takie coś podczepiane do hełmu żeby chroniło szyję). Niby nie jest jakieś tam wielkie ale meczyłem się długie tygodnie nim udało mi się ukończyć dzieło i mogę walczyć już bez obaw ![]() RE: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - herbacianka - 05-16-2012 04:48 PM całą swoje takie ubranko robiłeś sam? RE: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - aLa - 05-17-2012 09:28 AM Nie chyba, skoro nad czepcem się męczył długie tygodnie to całe ubranko by robił rok ![]() Może wrzucisz jakieś zdjęcia z takiego rycerskiego eventu na którym byłeś, korzun? RE: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - Karrrola - 05-26-2012 09:54 AM O tak, popieram, poprosimy o jakieś zdjęcia! Strasznie jestem ciekawa jak to wygląda, jak w filmach? :> RE: Odtwórstwo historyczne - czyli rycerstwo - Roksanka - 06-05-2012 09:08 PM Kiedyś widziałam coś takiego. Straszne, kobiety były ubrane w jakieś szmaty, jak w ogóle można było tak wyjść na miasto. |