![]() |
Ulubiona książka - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne (http://www.forum-dyskusyjne.com) +-- Dział: Na luzie (/forum-5.html) +--- Dział: Książka & Film (/forum-11.html) +--- Wątek: Ulubiona książka (/thread-43.html) Strony: 1 2 |
Ulubiona książka - Karrrola - 04-28-2012 12:57 PM Jaka? U mnie przoduje "Mistrz i Małgorzata" i to się nie zmienia już od kilku lat. Ciekawa jestem waszych typów ![]() RE: Ulubiona książka - aLa - 05-03-2012 10:02 AM (Ty wiesz, ale inni nie wiedzą ![]() Ja również jestem ogromną fanką Mistrza i Małgorzaty, do tego stopnia, że nawet mój kot nazywa się Behemot <3 RE: Ulubiona książka - herbacianka - 05-05-2012 03:43 PM Ja zakochałam się w ,,Poza ciszą" Jonathana Carrolla i sentyment został mi do dzisiejszego dnia, do tego stopnia, że gdy się budzę to widzę okładkę przed oczami. Uwielbiam Carrolla i świat przez niego kreowany, który tak bardzo przypomina moją osobistą utopię. a żeby nie odlecieć za daleko to Marek Hłasko i jego ,,Następny do raju". Życie szare, czarnymi literami na pożółkłych stronach- by się przekonać,że zawsze może być gorzej. RE: Ulubiona książka - korzun - 05-05-2012 04:17 PM Saga "Pieśń lodu i ognia" G. Martin, jak tu nie wspomnieć o "Władcy pierścieni" J.R.R. Tolkiena od niego chyba zaczęła się przygoda ze światem fantasy. RE: Ulubiona książka - Zako - 05-06-2012 08:32 AM "Akademia pana Kleksa" i "Dzieci z Bullerbyn", hehehe, w podstawówce jeszcze czytałem książki, teraz mi się trochę nie chce ![]() RE: Ulubiona książka - korzun - 05-13-2012 09:43 PM no cóż, obecnie to też w dużej mierze brak czasu wpływa na to, że czyta się mniej. RE: Ulubiona książka - Olivka - 05-15-2012 04:16 PM czas i możliwości ;] bo coraz mniej fajnych książek się ukazuje. ja ulubionej nie mam,ale uwielbiam Whartona. RE: Ulubiona książka - korzun - 05-16-2012 04:24 PM no właśnie, ja lubie czytać serie tak aby fabuła mogła się rozwijać i ewoluować, ale wiąże się to z oczekiwaniem na kolejne tomy. a serii, które są już w całości zdecydowanie brakuje w bibliotekach :/ a ciężko jest znaleźć na prawdę ciekawą i wciągającą lekturę RE: Ulubiona książka - Olivka - 05-16-2012 08:52 PM zawsze są jeszcze antykwariaty ![]() zależy też czym się kieruje szukając książek. jeśli się czyta streszczenia a później całośc, to nie dziwie, że ,,ciężko o coś ciekawego''. Zawsze warto próbować nowych rzeczy,a nie iśc po utartych szlakach RE: Ulubiona książka - Maurycy - 05-17-2012 01:27 AM Ciężko wybrać jedną ulubioną... Ale jeśli miałbym to zrobić, to chyba byłoby to Kinderszenen Rymkiewicza. Fenomenalne, wieloznaczne, świetnie napisane, przejmujące, choć z drugiej strony... Nieważne, polecam bardzo mocno! |