Forum Dyskusyjne
uzależnienie od internetu - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne (http://www.forum-dyskusyjne.com)
+-- Dział: Nasze Problemy (/forum-34.html)
+--- Dział: Uzależnienia (/forum-37.html)
+--- Wątek: uzależnienie od internetu (/thread-36.html)

uzależnienie od internetu - Farelka - 04-26-2012 10:49 AM

czy ktoś z was odczuwa objawy bycia uzależnionym od internetu? ja na przykład nie wyobrażam sobie dnia bez kilku godzin przed kompem i myślę, że spokojnie można to podpiąć pod uzależnienie.

RE: uzależnienie od internetu - Rick22 - 04-26-2012 11:05 AM

Ja tam czasem 2 dni komputera nie włączam i żyję, ale to głównie dlatego że mam bogate życie poza firewallem, hahaha. Gdyby nie paru znajomych i dziewczyna to możliwe, że miałbym podobnie jak ty Duży uśmiech

RE: uzależnienie od internetu - Zako - 04-28-2012 11:38 AM

Nie wyobrażam sobie nie zrobić dziennie przebieżki po wszystkich odwiedzanych przeze mnie stronach. Tak, chyba jestem uzależniony.

RE: uzależnienie od internetu - aLa - 05-03-2012 10:03 AM

A ja akurat nie, nie mam na tyle bujnego życia internetowego, żeby nie móc zasnąć bez sprawdzenia maila czy coś w tym rodzaju. Czasami na kompie chodzi tylko winamp i nawet mnie nie ciągnie żeby tam podejść i otworzyć przeglądarkę, jeśli nie mam konkretnego celu. Takie odbijanie się od strony do strony (jak w przypadku mojego brata) w ogóle mnie nie bawi.

RE: uzależnienie od internetu - herbacianka - 05-06-2012 01:57 PM

Wydaje mi się,że w dzisiejszych czasach internet jest idealnym miejscem na zabicie nudy,bo bez ruszania się z krzesła można i odwiedzić kino i wybrać się na zakupy;] więc takie 'uzależnienie' bardziej wynika z wygody, lenistwa i oszczędności czasu Uśmiech
To samo tyczy się portali społecznościowych, po co zwyczajnie wyjśc na piwo, skoro można poczatować Duży uśmiech

RE: uzależnienie od internetu - korzun - 05-06-2012 10:18 PM

Wydaje mi się że uzależniony nie jestem bo potrafię się obejść bez, a nawet wręcz czasami przydają się dłuższe przerwy i kontakt z naturą aby zachować równowagę Uśmiech W każdym razie w obecnych czasach bez internetu ciężko się obejść chociażby ze względy na ułątwienia jakie oferuje w życiu ( nie mówię tutaj o siedzeniu cały dzień na demotach, ale o praktycznym wykorzystaniu zasobów internetu)

RE: uzależnienie od internetu - Karrrola - 05-16-2012 11:08 AM

No ja przyznam że jak nie mam co robić to się odbijam od strony do strony, to tu to tam, youtube, facebook, sprawdzę maila, zamknę, otworzę kolejną kartę i znowu sprawdzam maila... O matko

RE: uzależnienie od internetu - Maurycy - 05-17-2012 01:37 AM

Siedzę na nowym forum o 3 w nocy, a rano mam zajęcia - to chyba o czymś świadczy, nie?Oczko A tak serio, to nie dostaję drgawek, jak nie mam internetu, ale jest mi ciężko czasem, bo dorabiam przez InternetOczko

RE: uzależnienie od internetu - Roksanka - 06-05-2012 09:13 PM

Codziennie musze sprawdzić facebooka. To chyab takie małe uzależnienie hehe