Forum Dyskusyjne
ciasta, ciastka, ciasteczka - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne (http://www.forum-dyskusyjne.com)
+-- Dział: Kobiety (/forum-22.html)
+--- Dział: Kuchnia (/forum-25.html)
+--- Wątek: ciasta, ciastka, ciasteczka (/thread-34.html)

Strony: 1 2

ciasta, ciastka, ciasteczka - Farelka - 04-26-2012 10:46 AM

jakie lubicie najbardziej? a może ktoś piecze i podzieli się jakimś sprawdzonym przepisem? Cyklop

ja uwielbiam karpatkę i sernik na zimno z galaretką Serce

RE: ciasta, ciastka, ciasteczka - Rick22 - 04-26-2012 11:06 AM

Ja też lubię sernik ale prawdziwy, taki maminy albo babciny Duży uśmiech Na zimno jakoś do mnie nie przemawia, serek homogenizowany z galaretką i biszkoptami, szału nie robi Duży uśmiech

RE: ciasta, ciastka, ciasteczka - Zako - 04-28-2012 11:37 AM

Ja uwielbiam ptysie i eklerki, ale to się kwalifikuje pod ciastka a nie pod ciasta, hehe. Z ciast takich pełnoprawnych to uwielbiam makowiec mojej babci, pełen bakalii. Mniam.

RE: ciasta, ciastka, ciasteczka - aLa - 05-03-2012 10:04 AM

Ja lubię ciasteczka takie kruche, w kształcie kwiatków, z galaretką albo dżemem na środku Duży uśmiech No i delicje malinowe <3

RE: ciasta, ciastka, ciasteczka - herbacianka - 05-05-2012 04:11 PM

słyszałam ostatnio ,że są ciastka wg Ducana : smaczne i dietetyczne. może któraś z forumowiczek znałaby przepis?

RE: ciasta, ciastka, ciasteczka - korzun - 05-06-2012 10:51 PM

najbardziej ciacha kremowe i na zimno bez pieczenia Duży uśmiech te są najlepsze i sam czasami takowe majstruję. pyszota Uśmiech

RE: ciasta, ciastka, ciasteczka - Olivka - 05-15-2012 06:21 PM

ja uwielbiam ciasto Marcinek i karpatkę, aczkolwiek żeby zrobić to pierwsze to jeszcze się nie porywałam,a na drugie to zdecydowanie lepiej wychodzi mojej mamie.

RE: ciasta, ciastka, ciasteczka - Karrrola - 05-16-2012 10:52 AM

Delicje malinowe <3

Karpatkę raz robiłam ale z proszku, doooobra była. tak sama tobym się nie porwała chyba.

Jeszcze lubię ciasto z rabarbarem mojej mamyUśmiech

RE: ciasta, ciastka, ciasteczka - Maurycy - 05-21-2012 04:29 PM

Uwielbiam bezy mojej babci. A ostatnioo jadłem taki torcik z Grycana, czekoladowo-bezowy. Był bardzo słodki, ale najbardziej pyszny na świecie. NaprawdęOczko

RE: ciasta, ciastka, ciasteczka - iskierka - 06-21-2013 11:25 AM

Najbardziej lubię ciasta czekoladowe, szczególnie murzynka. Uśmiech