Forum Dyskusyjne

Pełna wersja: Ulubiona książka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Jaka?

U mnie przoduje "Mistrz i Małgorzata" i to się nie zmienia już od kilku lat. Ciekawa jestem waszych typów Uśmiech
(Ty wiesz, ale inni nie wiedzą Duży uśmiech)

Ja również jestem ogromną fanką Mistrza i Małgorzaty, do tego stopnia, że nawet mój kot nazywa się Behemot <3
Ja zakochałam się w ,,Poza ciszą" Jonathana Carrolla i sentyment został mi do dzisiejszego dnia, do tego stopnia, że gdy się budzę to widzę okładkę przed oczami. Uwielbiam Carrolla i świat przez niego kreowany, który tak bardzo przypomina moją osobistą utopię.

a żeby nie odlecieć za daleko to Marek Hłasko i jego ,,Następny do raju". Życie szare, czarnymi literami na pożółkłych stronach- by się przekonać,że zawsze może być gorzej.
Saga "Pieśń lodu i ognia" G. Martin, jak tu nie wspomnieć o "Władcy pierścieni" J.R.R. Tolkiena od niego chyba zaczęła się przygoda ze światem fantasy.
"Akademia pana Kleksa" i "Dzieci z Bullerbyn", hehehe, w podstawówce jeszcze czytałem książki, teraz mi się trochę nie chce Duży uśmiech
no cóż, obecnie to też w dużej mierze brak czasu wpływa na to, że czyta się mniej.
czas i możliwości ;] bo coraz mniej fajnych książek się ukazuje.

ja ulubionej nie mam,ale uwielbiam Whartona.
no właśnie, ja lubie czytać serie tak aby fabuła mogła się rozwijać i ewoluować, ale wiąże się to z oczekiwaniem na kolejne tomy. a serii, które są już w całości zdecydowanie brakuje w bibliotekach :/ a ciężko jest znaleźć na prawdę ciekawą i wciągającą lekturę
zawsze są jeszcze antykwariaty Uśmiech
zależy też czym się kieruje szukając książek. jeśli się czyta streszczenia a później całośc, to nie dziwie, że ,,ciężko o coś ciekawego''. Zawsze warto próbować nowych rzeczy,a nie iśc po utartych szlakach
Ciężko wybrać jedną ulubioną... Ale jeśli miałbym to zrobić, to chyba byłoby to Kinderszenen Rymkiewicza. Fenomenalne, wieloznaczne, świetnie napisane, przejmujące, choć z drugiej strony... Nieważne, polecam bardzo mocno!
Stron: 1 2
Przekierowanie