Forum Dyskusyjne

Pełna wersja: Wypadające włosy
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dziewczyny i chłopaki, co zrobić z wypadającymi włosami? Nie wiem, pewnie nie jestem chora, ale są strasznie osłabione i wychodzą bardziej, niż powinny. Boję się, że jeśli to jeszcze trochę potrwa, to zostanę z łysawą głową. A bardzo nie chcę!
Zawsze są szampony przeciwko wypadaniu włosów albo domowe sposoby babci Uśmiech Ale jako dziewczyna nie masz się o co martwić, prędzej wyłysieje facet Uśmiech Ja już się nawet tym nie przejmuję,wiem co mnie czeka Oczko
Zabiegi regeneracyjne na włosy. U każdej fryzjerki można sobie taki zrobić.
Dobre są preparaty z krzemem (do zażywania doustnego). Poza tym zabiegi pielęgnacyjne. A jeśli włosy mocno wypadają to najlepszym rozwiązaniem może być terapia LED przeprowadzana w dobrej klinice medycyny estetycznej.
Na wypadające włosy najlepsze są swieże produkty. Jajko, rzodkiew, czosnek, oliwa z oliwek, drożdze, tonic z bylicy.

Polecam równiez domowe mikstury np. żółtko z oliwa Uśmiech

Proste, tanie i szybkie
Domowe sposoby są bardzo dobre. Poza tym musisz się zastanowić, czy w Twojej diecie przypadkiem nie brakuje jakichś witamin i minerałów. Polecam łykanie skrzypu, które ma wspomagać dietę a nie ja zastąpić. Zadbaj o zbilansowana dietę bogatą w oliwki, szpinak, awokado, owies, daktyle, kukurydzę, orzechy włoskich, kokosa, migdały, jaja, grzyby, groszek oraz ziarna słonecznika. Poza tym warto też jeść brokuły, buraki, kabaczka, brukselkę, cebulę, selera, jabłka, soczewicę, ziemniaki, banany, ryby oraz soję. W tych produktach znajdziesz naturalne źródła żelaza, cynku, miedzi i wapna.
Polecam sok z noni. Dzięki Noni mam bardzo duzo energii. Moje włosy stały się mocniejsze i mają błyszczący wygląd.
Przekierowanie